תבשיל טריו עדשים וחומוס
תבשיל עדשים וחומוס
רכיבים:
כוס עדשים חומות
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים שחורות
חצי כוס חומוס לאחר בישול או סנפרוסט
בצל
3 עגבניות קלופות
3 שיני שום כתושות
גבעול סלרי עם העלים
1-2 כפות רסק עגבניות (נשים בניקוי ללא הרסק ובמקום אפשר עוד עגבניות טריות)
* כמות הקטניות מתייחסת לקטניות לאחר השרייה של לילה. חומוס אני לרוב משרה יותר ואז מבשלת ומקפיאה וכך יש זמין להכנה מהירה כשרוצים.
תיבול:
מלח, פלפל, פפריקה, כמון
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל עם כף שמן ובמידת הצורך נוסיף מים לאידוי.
נוסיף את השום ולאחר כ 2-3 דקות נוסיף את העגבניות ונבשל כ 5 דקות נוספות יחד לפני שנוסיף את העדשים והחומוס.
נתבל מלבד המלח שיתווסף בסוף, נוסיף את הרסק עגבניות ונכסה במים + נוסיף מעל את הגבעול סלרי שלם או קצוץ.
לאחר רתיחה נעביר ללהבה נמוכה ונכסה לכ 25-30 דקות בישול עד שאין נוזלים.
נוסיף את המלח ונתענג על תבשיל טעים ומקדם הצלחות!
